Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Tre ponti liberta met koord Niet refelcterend

€ 21,95 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad
Specificaties
Productcode 259-456
EAN code 8031430000065
Omschrijving

Het Liberta model met koord is speciaal doorontwikkeld vanuit de ervaringen met de Fibbia gesp sluiting. Sneller groeiende dieren zoals pups, honden met lange vachten en trimbeurten, honden met jasjes of bedekkingen, maar ook katten en konijnen, kwamen toch tekort met het standaard model. Door de innovatieve ringen met koord is een nog betere aansluiting op het lichaam mogelijk, zonder daar de directe drukpunten teveel te beinvloeden. Nog steeds een optimale bewegingsvrijheid voor uw dier, enkel met het verschil dat bij trekken aan het tuigje, cq koordje de druk op het lichaam zachtjes word opgevoerd. Hierdoor reageren de meeste dieren, en met een juiste beloning is zelfs zo bij consequent gebruik zelf het trekken deels af te leren! Graag vermelden we er bij dat het GEEN anti trek systeem is!.

De innovatieve bevestiging op de rug met een koordsluiting en ogen geeft het dier veel bewegingsvrijheid, de baas een grote mate van verstelbaarheid, en het dier een grote mate van veiligheids-gevoel. De dubbele ogen zorgen zoals gezegd voor een gelijke krachtverdeling over het lichaam. Wanneer het dier trekt verdwijnt alle overige ruimte om het dier, en oefent druk uit. Hierdoor reageert uw huisdier, en met belonen en aanleren van commando's kunt u zo zelfs  negatief gedrag doorbreken. Met name de lichaamsaansluiting voorkomt met capriolen uitbrekende dieren zoals bij katten of konijnen!
De speciale vormgeving zorgt ervoor dat er geen negatieve drukpunten worden geraakt en het toch een optimale vrijheid geeft. De speciale materialen geven geen irritatie, schuren niet, nemen geen vocht op en ruiken niet! 

Ideaal is het Liberta model ook bij het opvoeden van pups.
Alhoewel dit tuigje  geen anti-trek tuig is, is het wel degelijk een goede 'tool' die u kan helpen trek-gedrag te doorbreken. Het Treponti Liberta zit comfortabel, en nauwelijks voelbaar voor de hond, maar wanneer de lijn zich strekt verdwijnt de extra ruimte en vrijheidsgevoel automatisch. Hierdoor voelt de hond druk op zijn torso, en wordt er op attent gemaakt dat hij trekt en zal reageren. 
Deze reactie is belangrijk!  Door te belonen bij herkenning van de werking wordt het trekken ontmoedigd, en door aandacht te geven stopt het automatisch. Door het strakker aantrekken van de liberta door middel van de schuif, kan de hond, of kat, of konijn nooit ontsnappen uit het tuig, ook niet bij een angstreactie. 
Het zijn zeer veilige tuigen, geven een comfortabel en beschermend gevoel in de aangespannen posities. Dus niet alleen voor kleine hondjes. Juist katten reageren hier super op.